Vertel Event: Helden van Vandaag

27 januari 2018 13:00 tot 27 januari 2018 22:00 Bewaar de kalender

Categorieën: Vertelagenda

Waardering:

Zaterdag 27 januari 2018 is de dag dat de deuren van de Gelderlandfabriek weer open gaan voor het jaarlijkse Vertel Event van Stichting Vertellen!

Meld je direct aan via: http://bit.ly/2BqjCEU

Vertelambassadeur van het Jaar Pauline Seebregts heeft het middag- en avondprogramma gevuld met haar project

Helden van Vandaag

Op verzoek van de jury ging Pauline op zoek naar welke verhalen de wereld nodig heeft. Ze kwam na veel luisteren en mijmeren uit bij de thema’s moed, angst en vertrouwen. Met een groep van negen Nederlandse en Vlaamse verhalenvertellers van verschillende culturen, religies en afkomst maakte ze een voorstelling van waargebeurde verhalen die deze vertellers hebben opgehaald bij mensen die ze hebben ontmoet. Verhalen over: je land moeten ontvluchten, dromen die in duigen vallen en toch vertrouwen houden, gaan staan voor je geloof ook als dit niet makkelijk is, of toch nog moed opbrengen voor een wens aan het einde van je leven.

Deze voorstelling is op verschillende plekken gespeeld, waaronder een moskee en een daklozenopvang. Steeds gevolgd door een dialoog met het publiek over: wat raakte in de verhalen en wat zijn de eigen verhalen over moed, angst en vertrouwen?

Waar in de voorstelling elke keer vier of vijf verhalen aan bod kwamen, horen we ze op het Event allemaal! Negen korte verhalen over gewone ongewone mensen. Over Helden van Vandaag!

Hoe ziet de dag er uit?

Middagprogramma (13.30 – 18.00):

Na welkom en nieuws van Stichting Vertellen vertelt Pauline Seebregts over haar Ambassadeursjaar in het algemeen en het project Helden van Vandaag in het bijzonder. Voor de middagpauze horen we vijf en na de pauze vier verhalen van het project. Na de verhalen gaat Pauline in gesprek met het publiek en laat ze ons stil staan bij vragen zoals: wat raakt, en wat is mijn eigen verhaal over moed, angst en vertrouwen?

De vertellers zijn: Fatima Spalburg, Mia Verbeelen, Rien van Meensel, Henk Zuidhof, Herman Kruize, Omar Nahas, Nelle Raaphorst, Katty Wtterwulghe, Esther Kornalijnslijper en Pauline Seebregts. Lees hier meer over hen en de verhalen die ze hebben opgehaald.

Maaltijd en tijd voor ontmoeting (18.00 – 20.00):

Biologisch vegetarisch Italiaans buffet door de koks van Una Volta, met ruim tijd voor ontmoeting en gesprek!

Avondprogramma (20.00 - 22.00 u):

Première van de mini-documentaire ‘Helden van Vandaag’ van regisseur Petulia van Tiggelen en cameraman Michiel Keller, gevolgd door een Q&A met de makers en Pauline.

Na een korte pauze is de vakjury van de Verkiezing Vertelambassseur van het Jaar aan het woord. We hoorden al dat de verkiezing dit jaar anders is verlopen, maar hoe? Waar is de jury op uitgekomen en hoe gaat het verder in de toekomst? Er worden tipjes van de sluier opgelicht en we sluiten de avond feestelijk af met een drankje.

Voor de hele dag: neem je flyers en kaartjes voor op de info tafel. Ook ruimte voor boekenruil en boek/spel verkoop!

Kosten

Middagprogramma:       € 30,00 (€ 15,00 voor participanten van Stichting Vertellen). Dit is inclusief twee consumptiebonnen voor koffie/thee.

Avondprogramma:         € 15,00 (gratis voor participanten van Stichting Vertellen)

Middag- en avond:         € 35,00 voor niet-participanten

Maaltijd: Zoveel mogelijk lokaal en biologisch-vegetarisch Italiaans buffet á € 17,- verzorgd door inpandig café-restaurant Una Volta. Andere dieetwensen? Geef ze door. De keuken kan er dan rekening mee houden.

Aanmelden graag vóór 22 januari 2018 via het aanmeldformulier op de website van Stichting Vertellen: http://bit.ly/2BqjCEU

Na aanmelding ontvang je een automatisch antwoord met daarin de betalingsgegevens.

Restitutie van de kosten voor middag- en avondprogramma vindt alleen plaats bij afmelding vóór 27 januari 2018. Restitutie van de kosten van de maaltijd vindt alleen plaats bij afmelding vóór 22 januari 2018.

Ben je nog geen participant en wil je ook van de korting voor o.a. dit Vertel Event genieten én de missie en werkzaamheden van Stichting Vertellen ondersteunen? Meld je dan aan als participant via de website (investering: € 60,- per jaar).

2018-01-27 13:00:00
2018-01-27 22:00:00