Ontmoetingsdag Stichting Vertellen

met een Masterclass van Anne van Delft,

een creatieve brainstorm,

en een intense voorstelling

door twee jonge verteltalenten uit de theaterwereld

‘Vertelambassadeur . . . dat ben jij ook!’ was de slogan waarmee we afscheid genomen hebben op de Vertel Event van 28 januari. Mét de uitnodiging voor de – vervroegde - jaarlijkse ontmoetingsdag op 21 april a.s..

Omdat we als bestuur van Stichting Vertellen jullie stem willen horen in deze veranderende tijd! We willen graag in gesprek over de rol en waarde van Stichting Vertellen in het algemeen en de toekomst van het Vertelambassadeurschap in het bijzonder.

Dat wordt natuurlijk maar een onderdeel van de dag, want we beginnen en eindigen uiteraard met verhalen!

We starten de dag met een oud ontmoetingsdag-concept met een verrassing: Verhalen uit de hoed, gecombineerd met een mini-Masterclass door grande dame Anne van Delft (www.annevandelft.nl). Op basis van een verhaal(fragment) van maximaal 5 minuten krijg je een korte reflectie, wat prikkels voor je spel, een hint voor je plot of een blik op de volgende stap. Heel inspirerend voor zowel de verteller van het moment als de toeschouwer in de zaal!

Je kunt je hiervoor opgeven via het aanmeldformulier. Aan deze Masterclass kan uiteraard maar een beperkt aantal vertellers deelnemen. De namen worden op de dag zelf uit de hoed getrokken. Je krijgt dus niet van tevoren bericht.

We sluiten de dag af met jong verteltalent uit de theaterwereld!

Kimberley Agyarko & Evalinde Lammers spelen hun voorstelling AAN DE ANDERE KANT.

Een voorstelling over geloven en niet geloven. Hoe kunnen twee verschillende mensen die andere principes en geloofsovertuigingen hebben een dialoog met elkaar voeren en elkaar daarin proberen te begrijpen?

kimeva 1 gecropt

Kimberly Agyarko en Evalinde Lammers – beiden 21 – zitten samen in het tweede jaar van de acteursopleiding in Maastricht.

Kimberly heeft Ghanese roots, speelde bij jongerentheatergezelschap DEGASTEN in Amsterdam en sloot haar opleiding MBO Theater af met de solo ‘De OntMoeting’. Zie de trailer van haar afstudeersolo. Kimberley wil met haar werk onbespreekbare onderwerpen in de samenleving bespreekbaar maken en daarmee de confrontatie en dialoog aangaan met het publiek.

Evalinde is geboren en getogen in en rond Amsterdam. Zij vond de liefde voor theater op de Jeugdtheaterschool Zuidoost. Ging naar het Gerrit van der Veen college, een kleinschalige cultuurprofielschool. Speelde bij jongerengezelschap DEGASTEN in Amsterdam. Ze maakt het liefst voorstellingen over dingen die ver van haar bed staan. Omdat die uiteindelijk toch het dichtst bij komen.

Tussen deze bijzondere verhaalmomenten in: de brainstorm! Wil Spronck en Walter Roozendaal uit het bestuur van Stichting Vertellen dagen uit om in creatieve stappen, door fantasievolle gedachten en met nuchtere blik te brainstormen en ideeën te genereren over de rol en waarde van Stichting Vertellen en de functie en toekomst van het Vertelambassadeurschap in de Nederlandse en Vlaamse vertelwereld.

Binnenkort volgt een korte digitale vragenlijst. Om van tevoren alvast je gedachten erover te laten gaan of om je stem te laten horen als je niet op de ontmoetingsdag aanwezig bent of kunt zijn.

Van harte welkom!

10.00 – 10.30 uur       :           Inloop met koffie en thee

10.30 – 10.45 uur       :           Mededelingen Stichting Vertellen

10.45 – 12.45 uur       :           Verhalen ‘uit de hoed’, met Masterclass door Anne van Delft

12.45 – 13.30 uur       :           Lunchpauze met gratis koffie en thee.

Wanneer je een eenvoudige lunch wilt bestellen vul je dat in op het aanmeldingsformulier. De kosten hiervoor zijn € 5,-. Zelf je lunch meebrengen kan natuurlijk ook.

13.30 – 14.45 uur       :           Creatieve zoektocht naar helderheid rond de vragen uit de mini-enquête en een reflectie op de antwoorden daarop.

14.45 – 15.15 uur       :           Pauze met koffie en thee

15.30 – 16.00 uur       :           Voorstelling door Jong Verteltalent uit de Theaterwereld

Afsluiting                    :           De mogelijkheid nog even na te praten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee of een ander drankje op eigen rekening.

KOSTEN

Ontmoetingsdag         :           € 25,00 (€ 15,00 voor participanten van Stichting Vertellen. Dit is inclusief gratis koffie/thee.

Eenvoudige lunch       :           € 5,00 (broodjes en krentenbollen; optioneel)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmelden graag vóór 18 april via het aanmeldformulier: https://bit.ly/2BqjCEU.

Na aanmelding ontvang je een automatisch antwoord met daarin de betalingsgegevens.

Restitutie van de kosten voor de ontmoetingsdag vindt alleen plaats bij afmelding vóór 21 april 2018. Restitutie van de kosten van de lunch vindt alleen plaats bij afmelding vóór 18 april 2018.

De Gelderlandfabriek is goed bereikbaar. Het adres is Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg, naast het station. Er stopt 2x per uur een trein vanuit Utrecht en vanuit Den Bosch. Kom je met de auto, dan is er voldoende parkeermogelijkheid aan de stationsweg vóór het gebouw, te bereiken vanaf de doorgaande weg. Niet het straatje dat naar de Gelderlandfabriek dus, daar is parkeren niet toegestaan. Ook achter het station is een grote parkeerplaats.

2018-04-21 10:00:00
2018-04-21 16:00:00