Kees Posthumus
Kees Posthumus Vertelt
Bijbelverhalen opnieuw verteld, streekverhalen, Godfried Bomans, dierenfabels en verhalen op maat.
Gelderland
Kees Posthumus

Over mij

Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist.

 

Hij werd opgeleid tot onderwijzer en studeerde vijf jaar theologie in Nijmegen en Utrecht. In 2002 startte hij een eigen bedrijf als verteller: Kees Posthumus Vertelt. Sindsdien gaf hij honderden voorstellingen in het hele land, in kerken en kroegen, in tuinen en op schepen.

Aanvankelijk werkte hij daarnaast als kerkjournalist, onder andere als eindredacteur van oecumenisch maandblad Open Deur en Woord & Dienst, opiniërend magazine voor de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds september 2010 wijdt hij zich fulltime aan vertellen, schrijven en voorzitten.

 

Vertellen

Kees Posthumus vertelt. Bijbelse verhalen, sprookjes en legenden, verhalen voor kinderen, verhalen uit repertoire of speciaal voor de gelegenheid geschreven verhalen; hij doet het allemaal.

De verhalen zijn geschikt als onderdeel van een conferentie of feest, als hoofdbestanddeel van een kerkdienst of als programma voor startzondagen, vrijwilligersavonden, jubilea, gemeenteavonden en leerhuizen.

Een van zijn programma’s is ‘De Bijbel in een uur’. Daarin racet hij in sneltreinvaart door de Bijbel, van Genesis tot na Pasen. Een ander programma is ‘Pasen in fragmenten’, waarin zeven ooggetuigen hun versie van het Paasverhaal vertellen.

Elk jaar presenteert Kees Posthumus, in samenwerking met Juul Beerda en onder regie van Heleen Hennink, een grote voorstelling. Vanaf de zomer van 2013 is dat ‘Paulus, in het oog van de storm’.

Contact

Kees Posthumus
Kees
Posthumus
...
055 5221226
Hoefweg 9
7312 DH
Apeldoorn

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.