Arjen Uittenbogaard
Verhalenmaker
verhalen bij muziek,
sprookjes, streekverhalen,
verhalen op maat
Gelderland
Arjen Uittenbogaard

Over mij

Arjen Uittenbogaard (www.verhalenmaker.nl) is verhalenmaker en verteller. Hij zoekt, maakt en vertelt verhalen bij bijzondere gelegenheden als jubilea, openingen en congressen. Zijn specialiteit is het bewerken en vertellen van verhalen bij muziek. Zo vertelde hij het sprookje Koning Lijsterbaard samen met septet Septime. Hij bewerkte het toneelstuk Pelleas en Melisande tot een verhaal bij de muziek van Sibelius, gespeeld door het Symfonieorkest Nijmegen.

Contact

Arjen Uittenbogaard
Arjen
Uittenbogaard
...
06 - 59 443 440
Moeflonstraat 62
6531 JR
Nijmegen

Blog

Verhalenmaker

voor een passend verhaal

Wat doen goederentreinen zoal?

maandag 04 juni 2018 18:25

De conducteur had eerder al omgeroepen dat we niet verder konden omdat voor ons een goederentrein stond. Na een poosje kregen we het opbeurende bericht: Dames en heren, de goederentrein is inmiddels klaar met… wat goederentreinen doen. We kunnen weer gaan rijden.

Olifant en mug – gemengde gezegdes

woensdag 21 maart 2018 19:00

“Dan zijn we met een mug op een olifant aan het schieten!” Ik sta altijd op scherp als er metaforen worden gebruikt, dus ik schoot meteen in de lach. De anderen hadden het niet meteen door wat hier aan twee gezegdes werd gecombineerd…

Een nieuw sprookje bij The Inner Game of Work (2)

woensdag 21 februari 2018 15:42

Ik heb me dus voorgenomen om bij dit artikel van Tim Gallwey een sprookje te maken. De kern (voor mij voor dit verhaal) is dat de combinatie van Performance (P), Ervaring (E) en Leren (L) essentieel is om tot betere werkresultaten te komen. Associërend brengt me dit meteen bij drie broers die elk dezelfde opdracht krijgen en deze elk op hun eigen manier aanpakken. Broer P, zeg Piet, gaat voor resultaat. Hij komt terug met een zak goud. Broer E, zeg Ed, heeft veel ervaringen opgedaan en komt terug met tal van verhalen. Broer L, zeg Leo, is in de leer gegaan bij een vakman. Hij heeft iets moois gemaakt dat hij mee naar huis neemt. Ziedaar de kiem voor een redelijk traditioneel sprookje. Hoe maak ik hier een verhaal van dat boeit en dat aansluit bij Gallweys lessen? Wat is de opdracht waarmee de broers op pad gaan? Waarom is al dat goud van Piet niet meer dan genoeg? Welke verhalen vertelt Ed en wat heeft Leo gemaakt? Wat kunnen ze samen dat waardevoller is dan wat elk op zich meebrengt? De komende tijd ga ik op zoek naar de antwoorden (en mogelijk nieuwe vragen).

Een nieuw sprookje bij The Inner Game of Work

zondag 18 februari 2018 15:36

Als zich een gelegenheid voordoet, of als ik ergens door geïnspireerd word, schrijf ik graag een nieuw verhaaltje. Deze week las ik The Inner Game of Work van Tim Gallwey. Het geeft een mooie kijk op werk en verbeteren die aansluit bij zijn Inner Game of Tennis, een aanpak die in de laatste decennia van de vorige eeuw opgeld deed. De teneur van het artikel is dat het belangrijk is om je in je werk niet blind te staren op resultaten alleen. Als je dat doet, raak je snel uitgetelt en zullen die resultaten alleen maar minder worden. Gallwey geeft aan dat het minstens zo belangrijk is om aandacht te geven aan hoe je je voelt als je aan het werk bent, ervaring, en aan het leren van nieuwe dingen. Mij spreekt het artikel zo aan dat ik besloten heb om er een sprookje bij te maken. De komende tijd wil ik hier de voortgang van het komen tot dat sprookje bijhouden. Net zoals ik jaren geleden deed toen ik Pelleas en Melisande bewerkte om te vertellen bij de muziek van Sibelius. Ik hoop dat ik met het resultaat net zo tevreden zal zijn.

Mijn zakelijke sprookjes – binnenkort meer…

maandag 15 januari 2018 13:05

Ik heb besloten om dit jaar de verhalen die ik ooit schreef in zakelijke context te gaan publiceren. Dat doe ik op de site van mijn bedrijf Altimos en op LinkedIn. De eerste twee stukken vind je hier: Agile sprookjes – de oerkracht van verhalen in veranderingen Agile sprookjes – waarom verhalen werken Veel plezier ermee! En mocht je mijn verhaaltjes of teksten gebruiken, dan hoor ik dat graag. (Noem alsjeblieft dan ook even mijn naam.)

 

Powered by 1st-movers.com

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.