Brenda Vertelt
Voor kinderen, volwassenen en ouderen.
Ik vertel graag streek- en volksverhalen, sprookjes, sagen en legendes van over de hele wereld.
Ook over de middeleeuwen, de jaargetijden en diverse feestdagen.
Griezel of gniffel bij verhalen over duivels, heksen en monsters.
Geniet van verhalen over de natuur, sterke vrouwen, slimme mannen en mooie herinneringen.
Altijd op zoek naar nieuwe verhalen.
Gelderland

Over mij

Brenda Vertelt

Verhalen vertellen moet weer nieuw leven ingeblazen worden. Nog te veel mensen denken dat vertellen alleen maar iets voor kleine kinderen is en meestal dat er voorgelezen wordt. Dit wil ik veranderen.

Verhalen zijn van en voor iedereen.

Jaren geleden werd ik tijdens het luisteren naar een verhalenverteller plotseling door het vertelvirus gegrepen. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik had geen idee hoe je een goed verhaal moest vertellen, maar één ding wist ik zeker: Dit wilde ik ook!

Ik ben op zoek gegaan hoe ik verhalenverteller kon worden. Door workshops bij diverse professionele vertellers te volgen leerde ik mijn eigen stijl ontdekken. Het virus was niet meer te stuiten. Het vertellen voor publiek vond ik heerlijk.

Ik werd lid van de Vertelkring in Nijmegen, tegenwoordig “Het Vijfde Seizoen".

In 2009 ben ik bij de Vertelacademie terecht gekomen en ben de leerroute “Vertellen voor Groot Publiek” gaan volgen. Deze leerroute heb ik met veel plezier gevolgd en met de solovoorstelling “Door Liefde Verbannen” in april 2012 afgesloten.

Daarna heb ik besloten om ook het afstudeerproject “Vertellen met en voor kinderen” te volgen, zodat ik kinderen ook zelf leer vertellen. Dit traject heb ik in januari 2014 afgesloten.

Ik heb op veel verschillende soorten locaties verteld, oa. op scholen, in museum, op diverse vertelfestivals (Arnhem, Zwolle, Nijmegen en Roermond). Voor de dagopvang voor ouderen, voor het Cultuurpact regio Nijmegen en Het Landschap Vertelt, in verzorgingshuizen, voor vrouwenverenigingen, vrijwilligersbijeenkomsten van Ziekenhuis en kerk. In molens en torens. Op de ontmoetingsdagen van Stichting Vertellen en natuurlijk al jaren tijdens de Wereldverteldag. Ik vertel ook voor kleine groepen, familiefeesten en verjaardagen.

Mijn verhalenkeuze is heel divers. Sprookjes, legendes, fabels, historische verhalen, drakenverhalen. Verhalen met het thema bomen, water, vrouwen, Afrika, dieren en over anders zijn dan anderen. Verhalen die bij verschillende feestdagen horen. Streekverhalen en Eigen verhalen. En er komen elke keer weer nieuwe verhalen en nieuwe ideeën bij.

Graag wil ik mensen weer laten genieten van verhalen. Natuurlijk vindt ik het heerlijk om zelf te vertellen, maar wil ook graag de mensen zelf hun eigen verhaal laten ontdekken en vertellen.

Brenda Alink, Ewijk

Bij Nijmegen, Gelderland

Tel: 0487-523295,

email: brendavertelt@gmail.com

site: www.brendavertelt.nl

Vrouw
B.A.
Brenda
Alink
...
Trompstraat 53
6644AK
Ewijk, bij Nijmegen

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.