Carolyt Koops
Tjalk van Carolyt
Voor al uw verbindingen, boeken en verhalen
Zuid-Holland
Carolyt Koops

Over mij

De "Tjalk van Carolyt" is een middel dat bestemd is om verbindingen mee tot stand te brengen. Tussen vroeger en nu, tussen plaatsen en tussen mensen onderling. Met behulp van verhalen en boeken. Van familieverhalen tot 9-secondenverhalen, van verhalen over boeken tot poëzie-albums. Verteld waar dat maar kan: op een Pinkstermarkt in Brummen tot een bankje tegenover het beeld van Erasmus in Gouda. 

En over Erasmus. Want ook Margaretha Goudana, de moeder van Erasmus, staat regelmatig aan het roer van de "Tjalk van Carolyt"  

Contact

Carolyt Koops
Carolyt
Koops
...
06-13061031
Gouda
Nederland

Sociale media

Blog

Tjalk van Carolyt

voor al uw verbindingen, boeken, verhalen


dinsdag 16 januari 2018 14:25

Moeder Douwina en dochter Carolina. Ben druk in de weer met mijn grootmoeder en overgrootmoeder rechts onderin beeld. Valt niet mee hun verhaal te vertellen dat speelt tussen 22 januari 1898 en 22 januari 1928 in Emmercompascuum. Maar wel heel boeiend ! 

Jaaroverzicht 2017

zondag 31 december 2017 14:55

Me teruggetrokken in mijn holletje aan het eind van dit jaar. Links en midden op het plaatje alles wat was en is. Midden en rechts alles wat is en wat klaar ligt om verwerkt te worden. Hoop in de loop van week 1 de eerste nieuwsbrief vanuit mijn tjalk te posten. Mocht je die niet van mij ontvangen en wil je de brief toch graag lezen, geef me dan even een seintje. En voor andersom geldt dat uiteraard ook ! Wens jullie allemaal een goed uiteinde en een mooi 2018. En als laatste voor jullie een versgebakken #ollekebolleke, dat mijn lieve Peter net even gemaakt heeft bij RTVGouwestad. Vanavond om 22.00 te beluisteren. Gouwestad 106.2….  O Gouda glazenstad, blijf me verbazen stad. Kleine verdwazingen, blijf toch maar goud. Laatste decemberdag, suiker en gemberdag. Vuurwerk en belletjes. Voornemens zat !


zondag 26 november 2017 19:26

Weeshuiscomplex

zondag 26 november 2017 19:16

Vandaag op een bijzondere plek een verhaal mogen vertellen. Voor een koperen echtpaar en hun gasten. Op een bijzondere dag en in een uniform dat ik heb mogen lenen van weeshuismoeder Ellie Wout. Het werd een prachtige middag op deze plek vol herinneringen aan de Spieringstraat 1 in Gouda. Voordat ik aan mijn verhaal over de nonnen, de wezen en de boeken begon was er een officieel moment voor bruid en bruidegom. En hoe mooi was het dat de bruid haar verhaal begon met het aansteken van een kaars in verband met de Eeuwigheidszondag. Het is het “allerzielen” feest van de protestante kerken, de laatste zondag in het liturgisch jaar en de dag waarop de overleden geliefden gezamenlijk herdacht worden. En zo bleek onze lieve kleindochter Ayla ook vanmiddag onverwacht weer aanwezig…

Even geduld nog

donderdag 23 november 2017 20:46

Er is zoveel gebeurd het laatste jaar dat ik hier hopeloos achterloop. Maar intussen deel ik wel overal mijn visitekaartjes uit waar dit website-adres op staat. DUS mocht je dit lezen…”werk in uitvoering”

 

Powered by 1st-movers.com

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.