Marja van den Hurk
De Zilveren Maan
Verteller van middeleeuwse, historische verhalen, scheppingsverhalen, sprookjes en verhalen op maat.
Docent verhalen vertellen in het onderwijs (ook in combinatie met werkvormen voor taalontwikkeling.
Zuid-Holland
Marja van den Hurk

Over mij

 

Ik ben een bevlogen en betrokken verhalenverteller met ervaring in lesgeven, het van workshops, begeleiden van docenten in opleiding en organiseren van vertel-projecten.

Griekse mythen, sprookjes, middeleeuwse verhalen, scheppingsverhalen. Veel mensen hebben al kunnen genieten van verhalen die ik met enthousiasme en plezier vertel. Ik ben ervan overtuigd dat luisteren naar verhalen volwassenen en kinderen inzicht en wijsheid kan geven en dat samen luisteren naar verhalen mensen met elkaar verbindt.

Vertellen van verhalen aan kinderen in het onderwijs vind ik nu noodzakelijker dan ooit. Naast het gebruik van moderne media is ruimte voor het verhaal een verrijking van het lesgeven van en voor iedere docent: daarin kun je je eigenheid kwijt en kun je als docent het verschil maken.

Als docent taalonderwijs op een pabo weet ik dat vertellen van en luisteren naar verhalen van grote invloed is op de taalontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun woordenschat en ondersteunt hun ontwikkeling in lezen en schrijven. Ik verzorg dan ook met plezier workshops om te leren vertellen met de kamishibai.

 Al op jonge leeftijd waren er mensen in mijn omgeving die me verhalen vertelden. Dat heeft veel voor mij betekend. Ik gun de kinderen en volwassenen in deze tijd iemand die verhalen vertelt, want:

You may have tangible wealth untold,

Caskets of jewels and coffers of gold.

Richer than I you could never be;

I know someone who told stories to me.

 Cynthia Pearl Maus

Contact

Marja van den Hurk
Vrouw
mevrouw
M.W.
Marja
van den
Hurk
...
0786133516
Dordrecht
Nederland

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.