Main Page

Uit Stichting Vertellen MediaWiki
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 24 feb 2015 om 21:47

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom op de eerste Nederlandstalige VertelWiki

Wat kan ik hier vinden

De simpelste manier om informatie te vinden op deze Wiki is met een zoekterm, bijvoorbeeld een woord dat je zoekt of een korte zin, in het venster in de linkerkolom onder Zoeken in te vullen.
Daarnaast kun je grasduinen in de lijst met hoofd-onderwerpen, oftewel in Wiki termen de Special:Categorieën. Er is ook een overzicht van alle opgenomen artikelen: Special:AllPages

Websites

Boeken

Er zijn zo veel boeken die je kunt gebruiken als verteller dat we zo op verschillende pagina's hebben samengevat

Ik kan niet vinden wat ik zoek

Je lokale bibliotheek is vaak een goede bron van verhalen. Sommige bibliotheken organiseren ook vertel evenementen. Maar je kunt ook je vraag stellen op de ErWasEens mailinglijst

Ik wil een artikel schrijven

Zie de instructie Artikel toevoegen. Lees deze door, probeer het uit, en ontdek dat het eenvoudiger is dan je dacht. Je kunt het lemma ondertekenen door in te loggen (gebruik je Stichting Vertellen gebruikersnaam en wachtwoord) maar het kan ook zonder

Weten jullie nog een onderwerp?

Jazeker. Kijk maar op de lijst van onderwerpen uit de Erwaseens mailing lijst. Je kunt ook deelnemen aan een discussie over een artikel dat vragen en commentaar oproept (zie Wiki artikel bespreken).

Ik heb HULP nodig!

  • We hebben een redactie en een steungroep die helpt de VertelWiki te vullen. Zie ook het Redactie statuut
  • Voor vragen kun je contact opnemen met de beheerder

Waar vind ik meer informatie over Wiki?

De meeste informatie over Wiki is in het Engels. Hieronder een lijst met pagina's die wij tot nu toe nuttig vonden om te raadplegen. Bedenk dat door hierop de klikken je deze Wiki verlaat!

We willen wel een paar regels afspreken

Er zijn wel een paar regels. Op de eerste plaats fatsoensregels, en op de tweede plaats best practices (wie weet een goede Nederlandse vertaling) om lemma's beter leesbaar en te vinden te maken
  • alle pagina's staan open om aan te maken of te wijzigen, behalve de hoofdpagina, of pagina's die zijn dicht gezet om redenen van auteursrecht e.d.
  • het is een goed gebruik om in te loggen. Participanten kunnen dat met hun gebruikersnaam en wachtwoord van de Stichting Vertellen website.
  • gebruik een voor de hand liggende naam. Voeg ook een (of meer) categorie toe om je lemma te beschrijven (zie de pagina lijst van categorieën)
  • We vragen je om, vóór je iets in het artikel van iemand anders wijzigt, met de oorspronkelijke auteur te overleggen

Colofon

De VertelWiki is een initiatief van de Stichting Vertellen in samenwerking met vertel organisaties in Nederland en Vlaanderen. Zie ook het Redactie statuut.