Gottfrid van Eck
Wilde Eend Producties
Joodse verhalen, Russische verhalen, historische verhalen, sagen en legenden, Bijbelverhalen e.v.a.
Utrecht
Gottfrid van Eck

Over mij

Wilde Eend Producties is het nest vol verhalen en muziek van Gottfrid van Eck. Wilde eenden zijn trekvogels. Elk najaar vliegen ze met vele duizenden van Rusland naar Nederland om te overwinteren. Wie veel reist, kan veel verhalen...

In 1998 richt Gottfrid trio Vilde Katshke op - Jiddisch voor wilde eend -, een ensemble waarin zijn liefde voor Oost Europese, joodse volksverhalen, klezmer en Balkanmuziek samenkomen. De laatste jaren breidt hij zijn repertoire vaak uit met zigeunerverhalen, Russische verhalen met bijbehorende muziek. 

Sinds 1999 is Gottfrid betrokken bij Stadsavonturen, een collectief van professionele verhalenvertellers en muzikanten gespecialiseerd in (stads)sagen en legenden, historie en cultuur met een knipoog. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de storytrail - een theatrale verhalenwandeling waarmee hij actief is in een tiental steden, op forten en landgoederen.

Daarnaast maakt Gottfrid vertelvoorstellingen op maat voor diverse opdrachtgevers, o.a. bedrijven, musea en (erfgoed)instellingen. Daarbij zoekt hij altijd naar een mengeling van humor en wijsheid, feit en fictie, heden en verleden. Ten slotte geeft hij regelmatig workshops op het gebied van vertellen en lessen in klezmermuziek.

Contact

Gottfrid van Eck
Man
dhr
G.V.
Gottfrid
van
Eck
...
06-28316474
030-2888649
Shetlands 44
3524 ED
Utrecht

Sociale media

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.