Babboes
'Oude' verhalen voor iedereen die ze wil geloven - van sprookjes voor peuters tot Griekse mythen en Arthurlegenden voor 12+

Workshops over Verhalen in het onderwijs, voor leerkrachten én kinderen.
Utrecht

Over mij

Babboes – alias Melanie Plag – is een expressieve verteller, die verhalen met humor tot leven brengt. Met stem en mimiek neemt Babboes je mee in de wereld van de verbeelding. Samen beleef je het verhaal.

Melanie was meer dan een decennium leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs en deed daar haar eerste stappen als verteller.

In 2009 volgde ze een intensieve training aan de Nationale Vertelschool en sindsdien vertelde ze al aan duizenden kinderen en honderden volwassenen op scholen, in kinderopvang, musea, kleine theaters en op festivals.

Ze vertelt het liefst "oude" verhalen, zoals sprookjes, mythen en legenden. Verhalen die generaties lang zijn doorgegeven en die hun waarde bewezen hebben. Verhalen die mensen raken en die iedereen - groot of klein -  intuïtief begrijpt.

Sinds 2013 volgt Melanie de leerroute 'Vertellen met en voor kinderen' aan de Vertelacademie. Daarmee kreeg haar eigen vertelkunst een nieuwe impuls en werkt ze verder aan haar passie: vertellen terugkrijgen in het onderwijs.

Melanie
Plag
...
Spaarnestraat 109