Babboes
'Oude' verhalen voor iedereen die ze wil geloven - van sprookjes voor peuters tot Griekse mythen en Arthurlegenden voor 12+

Workshops over Verhalen in het onderwijs, voor leerkrachten én kinderen.
Utrecht

Over mij

Babboes – alias Melanie Plag – is een expressieve verteller, die verhalen met humor tot leven brengt. Met stem en mimiek neemt Babboes je mee in de wereld van de verbeelding. Samen beleef je het verhaal.

Melanie was meer dan een decennium leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs en deed daar haar eerste stappen als verteller.

In 2009 volgde ze een intensieve training aan de Nationale Vertelschool en sindsdien vertelde ze al aan duizenden kinderen en honderden volwassenen op scholen, in kinderopvang, musea, kleine theaters en op festivals.

Ze vertelt het liefst "oude" verhalen, zoals sprookjes, mythen en legenden. Verhalen die generaties lang zijn doorgegeven en die hun waarde bewezen hebben. Verhalen die mensen raken en die iedereen - groot of klein -  intuïtief begrijpt.

Sinds 2013 volgt Melanie de leerroute 'Vertellen met en voor kinderen' aan de Vertelacademie. Daarmee kreeg haar eigen vertelkunst een nieuwe impuls en werkt ze verder aan haar passie: vertellen terugkrijgen in het onderwijs.

Melanie
Plag
...
Spaarnestraat 109
3812 HC
Amersfoort

Babboes' blog

... meer dan alleen maar verhalen

Vertellen met engelen van vilt

vrijdag 14 december 2018 11:50

Deze week heb ik voor een vertelopdracht een verhaal nodig rond het thema licht en/of kerst. Liefst iets met de kamishibai (vertelkastje). Ik moest gelijk denken aan De engel en de ster, maar daarbij heb ik geen vertelplaten. Ik had ook geen tijd om die nog te tekenen, dus ik besloot om mijn vertelkastje voor de gelegenheid om te toveren tot flanelbord: een paar vilten figuurtjes zijn namelijk zo geknipt! Hieronder laat ik zien hoe ik het heb aangepakt.Meer lezen »

Hoe kies je een verhaal voor kleuters?

woensdag 05 december 2018 14:06

Een paar maanden geleden schreef ik een blog waarin ik tips gaf waar je geschikte verhalen kunt vinden om te vertellen. Maar er zijn natuurlijk veel meer bronnen dan de paar die ik noem. Hoe beoordeel je dan of een verhaal bruikbaar is? Op die vraag geef ik hieronder antwoord. Daarnaast geef ik tips hoe je een verhaal aan jouw doelgroep kunt aanpassen.Meer lezen »

Geslaagd! - Tijd voor verhalen (4)

dinsdag 20 november 2018 12:39