Arjen Uittenbogaard
Verhalenmaker
verhalen bij muziek,
sprookjes, streekverhalen,
verhalen op maat
Gelderland
Arjen Uittenbogaard

Over mij

Arjen Uittenbogaard (www.verhalenmaker.nl) is verhalenmaker en verteller. Hij zoekt, maakt en vertelt verhalen bij bijzondere gelegenheden als jubilea, openingen en congressen. Zijn specialiteit is het bewerken en vertellen van verhalen bij muziek. Zo vertelde hij het sprookje Koning Lijsterbaard samen met septet Septime. Hij bewerkte het toneelstuk Pelleas en Melisande tot een verhaal bij de muziek van Sibelius, gespeeld door het Symfonieorkest Nijmegen.

Contact

Arjen Uittenbogaard
Arjen
Uittenbogaard
...
06 - 59 443 440
Moeflonstraat 62
6531 JR
Nijmegen

Blog

Verhalenmaker

voor een passend verhaal

“Er zitten nog wat kleine lettertjes onder het gras”

woensdag 13 maart 2019 20:14

Weer een mooie mix van uitdrukkingen, onlangs in een vergadering opgevangen.

Carnaval der Dieren

zaterdag 02 maart 2019 14:57

Eindelijk: een nieuw project met de vioolleerlingen van Anke. Toen het kunstencentrum in Wijchen nog niet was wegbezuinigd speelden we bijna elk jaar een heel grote voorstelling – met leerlingen op andere instrumenten, met balletleerlingen, met leerlingen die tekeningen maakten. En ik maakte en vertelde daar een verhaal bij. Na een aantal jaar zonder zo’n project, begon het toch weer te kriebelen. Anke vond een mooie bewerking van Saint-Saëns’ Carnaval des Animaux en mij leek het leuk om daar een verhaal bij te maken. Inmiddels staan de repetities gepland: zo’n 20 leerlingen spelen – kinderen die net dit lesjaar begonnen tot gevorderde leerlingen die al wat jaren les hebben. Met de voorspeelavond voor kerst hebben we al een sneak preview gegeven: de leerlingen speelden het Aquarium en ik vertelde er het begin van het verhaal. Nu is er nog een kleine maand te gaan. De leerlingen zijn hard aan het oefenen. Ik ben begonnen met schrijven. Het gaat weer leuk worden!

Zondag: Wolfgang in de Houtwerf

donderdag 10 januari 2019 14:12

Nieuwjaarswens 2019

maandag 31 december 2018 13:16

13 januari: Wolfgang in de Houtwerf

zaterdag 29 december 2018 09:52

De voorstelling in december was een succes, meer dan 70 kinderen en volwassenen hoorden mijn verhaal Wolfgang bij Mozarts Gran Partita door La Spiritata. Mooi om te zien hoe de kinderen geboeid naar het verhaal luisterden en hoe ook deze prachtige muziek hen vasthield. Ik kreeg mooie reacties: “Wat jammer dat het afgelopen was, ik wilde graag horen hoe het verder ging!” “Dit was geen historische lezing, maar een universeel verhaal over opgroeien.”“Je vertelde niet alleen, maar acteerde ook overtuigend.”“Het klopte ook allemaal, hè, wat je vertelde?“ Met veel plezier kan ik melden dat we de voorstelling nog een keer gaan uitvoeren: zondag 13 januari als ontbijtconcert in de Houtwerf in Nijmegen: Wanneer: zondag 13 januari, 9.30 – 11.00uWaar: de Houtwerf, Hatertseweg 23 in Nijmegen Entree: kinderen € 9,50, volwassenen € 14,50Reserveren en informatie: https://www.ticketkantoor.nl/shop/spiritata-13011

 

Powered by 1st-movers.com

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.