Rik Vuur
'Rik Vuur', 'Verhalen julebox'
verhalen jukebox, true stories, levende geschiedens, verhalen uit de hele wereld, verhalen uit het vuur, religeuze verhalen, verhalen op maat, "de jongehonden"
Noord-Holland
Rik Vuur

Over mij

Als jongen van zes overleefde Rik een grote brand vlak bij zijn huis. Zijn huid bleef ongeschonden, maar binnenin is een vonk terecht gekomen die daar altijd is blijven branden.Als kleine jongen kon hij dat vuur maar vaak moeilijk beheersen; vaak kwam het ongecontroleerd naar buiten in heftige vlammen en woeste kampvuren.

School was een groot probleem. Pennen smolten in zijn hand en boeken vlogen spontaan in brand, waardoor Rik nauwelijks leerde lezen en schrijven. Hij werd gemeden door kinderen die niets begrepen van het vuur.

Toen Rik 17 was besloot hij van huis weg te lopen en de weide wereld in te trekken. Tijdens zijn reis leerde hij andere lessen dan op school. Levenslessen die nergens geschreven stonden, maar die werden verteld van mond op mond. Verhalen van indianen rond het kampvuur in de jungle, van heilige mannen bij het offervuur in oosterse tempels, of van oude vrienden bij het haardvuur in de kroeg. Die volksvertellingen van over de hele wereld leerden hem over het
leven, leerden hem over het vuur en hoe hij zijn eigen levensverhaal vorm kan geven zonder zich te branden.

Acht jaar later keerde Rik terug naar Nederland om zijn verhalen te delen. Ja, soms vliegt er nog wel eens een boek in brand maar dat is OK. Inmiddels weet Rik dat boeken niet noodzakelijk zijn voor een goed verhaal. Een goed verhaal reist zonder inkt de wereld rond van vuur naar vuur.

Contact

Rik Vuur
Man
Rik
Vuur
...
06-28562758
'Amsterdam'

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.