Corrie Lenstra-Boon
Vertelfestival Kantens
Met vier anderen een 2-jaarlijks Kantens, 2 sept. 2018
Persbericht
Huiskamervertelfestival in Kantens op zondag 2 september.
Op zondag 2 september vindt het vijfde vertelfestival plaats. Een bijzonder dag vol verhalen verteld door Pauline Seebregts, Henk Scholte, Aafke Hoek, Els-An van Ree, Trijnko Pelgrim, Engbert De Leeuw en Peter Tholen. Deze verhalenvertellers (bijna allen afkomstig uit de provincie Groningen) treden op in de huiskamers van gastvrije bewoners van Kantens. ‘s Avonds vertellen allen nog een 5-minuten-verhaal en daarna vinden spontane optredens in het dorpshuis plaats.
’s Morgens zijn er workshops “Vertellen” voor drie groepen vertellers. In de ochtend zullen Pauline Seebregts, Esther Kornalijnslijper en Stan Fritchy een workshop “Vertellen” leiden voor respectievelijk: ver-gevorderden, gevorderden en voor hen, die (bijna) nog nooit verteld hebben en van het vertellen willen proeven.
Het middagprogramma wordt geopend door de directeur van het Openluchtmuseum Warffum, Stijn van Genuchten.
Na de opening wandelen we met iedereen langs kindergedichten onder leiding van dichter Arjen Boswijk, die met de kinderen van de basisschool gedichten heeft gemaakt.
De organisatie van het vertelfestival heeft gezorgd voor een afwisselend programma en boeiende vertellers.
Bezoekers worden door de vertellers meegenomen naar verre werelden, grappige situaties, vroegere tijden en mooie reizen. Kortom: genieten! Bezoekers wandelen in ons pittoreske dorpje van huiskamer naar huiskamer. . Alles wordt muzikaal omlijst door het Duo Ephraim.
Wie wil: ’s avonds gezellig eten in Dorpshuis ‘tSchienvat. Er wordt een lekkere, eenvoudige maaltijd geserveerd. Daarna nog een gratis avondprogramma waarin de bezoekers getrakteerd worden op een kort verhaal van alle vertellers, inclusief onze reserve verteller, Gezinus Lambers. Hierna open podium!
Het huiskamervertelfestival vindt plaats in Kantens op 2 september vanaf 8.45 uur. De verhalen beginnen om 13.30 uur.
Voor meer informatie en reservering:
Website: www.vertelfestival.kantens.nl
Facebook: www.facebook.com/vertelfestivalkantens
Huiskamervertelfestival organiseren met vijf vertellers, workshops en open podium.
Drie-maandelijks vertelcafé op de vrijdagavond, rond de seizoenswisseling: 21 maart, 21 juni,enz. in t Dorpshuis Kantens
Groningen
Corrie Lenstra-Boon

Over mij

Wij vertegenwoordigen de Werkgroep "Vertelfestival Kantens" die op 2 augustus 2018 een twee-jaarlijks huiskamervertelfestival organiseert.

Clarien Koopmans
Annie Mekel
Henriette Broekhuizen
Metje Lambers
Corrie Lenstra


 

Contact

Corrie Lenstra-Boon
Vrouw
Mevr.
Corrie
Lenstra-Boon
...
0595552390
0628403163
0623020521
Oosterweg 6
9995 VJ
Kantens
Nederland

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.