Jeanet de Jong
Wad Verteller
Verhalen over het Wad en Waddeneiland Ameland.
Friesland
Jeanet de Jong

Over mij

Het was in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat dat ik door het vertelvirus werd gegrepen. Sindsdien zijn er al heel wat verhalen uit gegaan, in het Nederlands en in het Amelander dialect, soms gecombineerd met het Duits. 

In mijn verhalen speelt het Waddengebied een rol, een hoofdrol of een bijrol. Het Wad is nooit ver weg. De Wad Verteller vertelt ze, met het slik nog aan de voeten, het zout in de neus en de schelpjes in de hand. Verhalen van toen en van nu.

Lid van vertelgroep Ameland Vertel!

Contact

Jeanet de Jong
Vrouw
mevrouw
J.F.
Jeanet
de
Jong
...
0623218213
Hollum Ameland
Nederland

Blog

Wad Vertellen

Verhalen waarin het waddengebied een rol speelt, een hoofdrol of een bijrol. Het Wad is nooit ver weg. De Wad Verteller vertelt ze, met het slik nog aan de voeten, de schelpjes in de hand, de verhalen van vroeger erbij betrokken. Uw Wad Verteller is Jeanet de Jong.

Wadden Vertel Festival

woensdag 10 juli 2019 15:43

Op Ameland organiseert vertelgroep Ameland Vertel! in november een Wadden Vertel Festival waar vertellers van de verschillende Waddeneilanden in dialect hun eilander verhalen gaan vertellen. Onderdeel van het Wadden Vertel Festival is de Verhalenavond die op 15 november op het programma staat, het vervolg op de verhalenavond waarmee vorig jaar Leeuwarden-Fryslân 2018 en op Ameland het jaar van walvisvaarder Hidde Dirks Kat werd geopend. Toen deed Ameland ook mee en het vertelvirus heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen op het eiland.Het Wadden Vertel Festival valt in het midden van Kunstmaand Ameland en is van 15 tot en met 17 november 2019.Vrijdagavond is, net als in heel Friesland, Verhalenavond op Ameland. Het Wadden Vertel Festival bestaat daarnaast nog uit een Verhalenmiddag op zaterdag en een Verhalenochtend op zondag.Lees er hier meer over.

Oerdrit

maandag 01 juli 2019 16:41

Deze Oerdrit was de Wad Verteller geen verteller maar speelvrouw. Er waren wel drie verhalen te beluisteren, van Pieter Jan, Selma en Aukje van Ameland Vertel!.

Op de foto

woensdag 22 mei 2019 19:31

De vertellers van Ameland Vertel! gingen allemaal op de foto. De portretten komen in AmelandInZicht magazine, bij een artikel over Ameland Vertel!Het komt in AmelandInZicht magazine nummer 22, zomereditie van 2019.

Oerdritten met Ameland Vertel! en muziek

vrijdag 03 mei 2019 08:04

De Wad Verteller gaat deze keer niet mee om te vertellen, maar om in de Strandexpress onderweg naar het Oerd trekharmonica te spelen. Drie vertellers van Ameland Vertel! vertellen elk een verhaal.

In de Vermaning

zaterdag 20 april 2019 17:52

Een bijzondere vertelmiddag in de Vermaning in Nes, voor herhaling vatbaar.

 

Powered by 1st-movers.com

Vertelagenda

Evenementen aangemaakt