Paul Middellijn
Paul Middellijn
Storyteller/docent/auteur/Poetry performer. Methodiek, in trainen & performance unorthodox. Grondlegger van het nieuwe vertellen in Rotterdam. 1990. Ontwikkelaar van Poetry & Music, storytelling & music.
trainde een generatie storytellers in Nederland. Meer weten bezoek. www.nicheproducties.nl
www.paulmiddellijn.net
Zuid-Holland
Paul Middellijn

Over mij

Paul Middellijn
Net als de beroemde spin Anansi, slaat  Paul Middellijn met verhalen bruggen naar de hele wereld. De interactieve relatie tussen Goden, mensen, dieren en dingen is zijn onuitputtelijke voedingsbron. Met meer dan dertig jaar ervaring in het vak, reizend vanuit Rotterdam naar alle windstreken, wordt deze storyteller beschouwd als één van de grondleggers van het nieuwe vertellen in Nederland en Suriname. Paul ontwikkelde een eigen stijl, trainde op onorthodoxe wijze  een generatie storytellers op zijn Academia in Rotterdam en Suriname en inspireerde jong en oud zich te verdiepen in deze kunstvorm.

 


Na 12 jaar is hij terug in Europa. Nog immer worden zijn verhalen begeleid door gitaar virtuoos Robby Alberga. In 2018 ontwikkelde hij samen met componist/pianis Marlies Du Mosch een nieuw programma; "DE ONTMOETING". Dit is vooral een synergie tussen geïmproviseerde licht klassieke muziek met jazzy elementen en een rauwe donkere stem. Een recensie: “Een overrompelende intense voorstelling, prachtige symbiose van melodisch gebrachte verhalen en muziek. Persoonlijk en maatschappelijk geëngageerd. Middellijn boeit, verwondert en raakt, met een virtuoze Du Mosch die zijn verhalen nog meer verbeeldingskracht geeft.” Annemarie Tel. Programmaleider Music Matters – Overal Muziek

Storytelling is voor iedereen en van alle tijden, jong, oud, student of professional. Deze meester biedt aan performances, masterclasses en workshops binnen elk domein van de samenleving en demonstreert de kracht van storytelling en haar mogelijkheden van inzetbaarheid.  

Contact

Paul Middellijn
Man
Dhr
P
Paul
Middellijn
...
+31 6 3365806
Jan Oudegeeststraat 13
3119HH
Schiedam
Nederland

Sociale media

Vertelagenda

Deze verteller heeft op dit moment geen evenementen in de Vertelagenda staan.